zaterdag 10 november 2012

Herfstvakantie

 Drie vrienden besloten samen met hun gezinnen de herfstvakantie in de Pastorie door te brengen. Een waar feestje. Paddenstoelen plukken, boswandelen, Autun bezoeken, maar vooral lekker gezamenlijk bij de vuren zitten. De laatste avond zijn de heren en ik nog een mandje vol kastanje boleten gaan plukken en hebben we samen de laatste maaltijd gemaakt. Ze hadden prachtige ingrediënten op de markt van Autun gekocht.
Blauwkaas soufflées, ravioli met ricotta en citroen in salieboter met de kastanjeboleten, verse forel met beurre noir en citroen, wortelen, pastinaak en selderij puree. Het was zoveel dat we niet meer aan het dessert toe kwamen. De een met melk, meel en eieren in de weer aan de keukentafel, de ander groentes en boleten klaarmaken....en samen in de oven kijken naar het stijgen van de soufflées.
Leuk sfeertje allom. De dagen zijn voorbij gevlogen.



    Met Tomas, Jan en Daan.   Foto's Jan Clays