woensdag 25 mei 2011

Clafoutis

Ha, vroeg dit jaar, maar de eerste kersen worden alweer geplukt. En dus de eerste clafoutis gebakken. Dit met de kersen uit de tuin van van Leeuwen. Recept: 3 kleine eieren, 50 gram fijne suiker en vanille zakje goed kloppen. Dan 70 gr. bloem erdoor roeren. verder aanlengen met melk, zodat het een beslag wordt, iets dikker wordt dan pannekoeken beslag. (het is pannekoeken beslag) Voor een romige variant warm je eerst 200 ml room op en laat het weer afkoelen. Gelijk met de melk toevoegen. De een zegt dat de kersen door het beslag geroerd moeten worden, ik doe eerst het beslag en dan de kersen er in. Maar zeker is: met pit en al! ...In een goed ingevette, dichte bakvorm en op 180 graden bakken tot hij mooi bruin is. (30 tot 45 min.) Iedere clafoutis wordt een beetje anders, de mooiste zijn als een stevige dikke pudding van binnen, met een knapperige korst. Soms gaat het sap uit de kersen carameliseren, prachtig effect. Bestrooien met poedersuiker.