donderdag 24 september 2009

Tarte aux Pommes et aux Romarin

Voor mijn verjaardag maakte ik een bijzondere appeltaart, nl met heel veel rozemarijn. Het is verrassend lekker dus hier het recept. 4 flinke takken rozemarijn 1 citroen 250 gr. zelfr. bakmeel 75 gr. suiker 150 gr. boter 1 zakje vanille suiker 1 ei 5 flinke appels 5 eetlepels vloeibare honing. Haal van drie takken rozemarijn, de naaldjes af en hak deze goed fijn, meng deze met de geraspte citroenschil. Maak een taartdeeg van de bloem, suiker, vanille suiker en boter (in de keukenmachine of met de hand) en doe er dan een ei en de rozemarijn/citroen door. Laat het een uur rusten in de koelkast. Schil ondertussen de appels grof en bak deze in een koekepan met boter en honing. en strooi er de overgebleven tak rozemarijn door (in drie delen geknipt). Druk het deeg met je handen in een bakvorm van ongeveer 27 cm doorsnee, vul het met de appels, zonder de rozemarijn en duw het deeg aan de randen weer een beetje terug. Bak de taart in 20 minuten op 200 graden.