donderdag 16 augustus 2007

Frankrijk en vacances

Je zult het net zien: valt je kroon eruit, zijn alle tandartsen op vakantie. Dat is Frankrijk, er ontstaan noodsituaties omdat dokters en apothekers allemaal tegelijk vertrekken. Ook alle garages en veel eethuisjes en winkels zijn dicht.
Je kunt dus eigenlijk in augustus beter niet in Frankrijk zijn, de Fransen vinden het zelf ook vervelend. Ook in de ziekenhuizen ontbreken de dokters, niet te geloven.
Mij gaat het nu om een tandarts, we hebben al vele gesloten deuren gezien en voor niks gebeld.
Ik heb wel een paar leuke uitstapjes gemaakt.
Gisteren ben ik met dorpsgenoten naar een vide grenier geweest en heb daar een leuk wit oud kastje met laden en deuren gekocht voor 10 euro, en ook een roestvrijstalen espressoapparaat (collectors-item) voor 8 euro, oude kopjes voor 3 euro, gloednieuw bestek met houten handvaten (12 persoons) voor 4 euro en een schilderij met afbeelding van jezus (voor in de pastorie) voor 3 euro. Zo goedkoop!
Wel waren het daarna Houdini-taferelen om allemaal mee te kunnen in de auto, maar het lukte, en dat zonder commentaar. Ik heb daarna m'n medereizigers maar getrakteerd op een barbecue
Vandaag zijn we naar de Boeddhistische tempel geweest waar een monnik bezig was met een zandmandala.
We reden een prachtige route over het hoogste punt van de Morvan, Couches. Helaas waren alle eethuisjes dicht, maar we hebben toch nog lekker gegeten in Etang-sur-Arroux, en daar meteen (tevergeefs) naar een tandarts gezocht. Later nog wat leuke winkeltjes bezocht en toen weer naar huis.