vrijdag 3 mei 2013

Zad, du bois du Tronçay

Gisteren gepost bij de bezettings plaats tegen de industrie van Erscia. Ze willen een houtindustie plaatsen in de bossen van Tronçay. Dit bos is heel bijzonder qua filtering van het water naar de Yonne. Door dit te blokkeren, ontwricht de ecologie daar. Erg nadelig voor de Morvan. Ze hebben deze plek uitgekozen, omdat er routes lopen, door de Steengroeves. Dat scheelt ze weer. Behalve dat het een houtindustrie is, verbranden ze behalve hun eigen hout ook bewerkt hout, met verven en lakken enz. Dat percentage is 3 dubbel hoger. Zo gaat een erg mooi gebied naar de knoppen. Gezien er al ervaringen zijn in België.
De 'arme' bevolking is erg onder de indruk van de beloftes: subsidies en werkgelegenheid. Het strijden wordt  daardoor lastig. Er moeten eigenlijk veel mensen tegelijk op komen dagen, om daadwerkelijk te laten zien, dat we er echt tegen zijn. Je kunt de petitie nog steeds tekenen...!!
Het was mooi weer gisteren. En rustig op de bezettingsplaats. Heb het bos bekeken (en mooie gele leem gevonden) en de boel een beetje opgeruimd.

Site van ADRET
teken hier de petitieCelui qui ne combat pas a deja perdu.