dinsdag 22 maart 2016

Vlaardingen

Het leven in de Morvan wordt een beetje uitgedund. We willen veel productie maken (ja, die broodplanken) maar kunnen niet veel lawaai maken. De franse pastorie staat immers vlak bij de kerk  en hartje Cussy-en-Morvan.
We rijden af en aan naar Nederland om de productie te verkopen in een te kleine auto.
Hoe pakken we dat aan. Want door twee chambre d'hôtes kamers komt er geen brood op de plank.
Als eerste werd Jimny vervangen door Ford Transit. Dat hadden we véél eerder moeten doen..!
(we probeerden het eerst met een tè goedkope camper/bus naast Jimny, maar die was toch echt te oud) Vervolgens werd in Normandië gezocht naar een klein huisje in de middle of knowhere, met een grote schuur. Dit is toch echt wel weer wat dichter bij Nederland. Misschien zelfs wel een chambre d'hôtes erbij, in de sfeer van rust, ruimte en heel primitief. Of toch een winkel werkruimte in een nederlandse stad..? Lukte niet. Zoeken, zoeken, zoeken. Het werd een pand in Vlaardingen aan de haven. Helemaal verliefd op de industriële stijl, de ruimte en de mogelijkheden. Snel knoop doorgehakt, om deze winter nog te kunnen klussen eraan.  Eind januari zijn we vertrokken, na twee keer heen en weer te rijden met spullen. De tweede keer is Ozzy mee gegaan.

Met het aankleden van de begane grond, waren we helemaal in ons element. Vrijwel alles is gebouwd met recycled materiaal. We willen immers laten zien hoe je sfeer kunt maken met de mix van recycled spullen, industriëel, zelfgemaakte producten van hout, opgeknapte meubels in krijtverf en misschien nog veel meer.
Bij de opening 20 maart zou het publiek proeven wat we bedoelen. En letterlijk van de heerlijke taarten. Het was een groot succes. Men is echt enthousiast.
Af en toe rijden we weer naar Cussy terug en in de zomer ontvangen we gasten en eters...maar de pastorie krijgt ook weer een bewoner.  Want het huis is te mooi om telkens leeg en verlaten te laten staan. Saskia gaat het proberen, met haar twee honden en katten, met veel inspiratie en ....ze spreekt zeer goed frans.